asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Γιάννης Λεβιδιώτης... Δ' Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στον Αετόλοφο

Γιάννης Λεβιδιώτης Γιάννης Λεβιδιώτης

Στους Δ' Χαιρετισμοί της Θεοτόκου, με αξίωσε ο Θεός και η Παναγιά μας, να ψάλω στον Ι.Ν.Παναγίας, στο Αετόλοφο Λαρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω απο τα βάθη μου τον Ιερέα του Ι.Ναού, π.Γεράσιμο.ο οποίος με περιέβαλε με τόση αγάπη και φιλοξενεία.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ναού, φίλον μου εκλεκτό, Πάύλο Σκρέτα, ο οποίος με τόση αγάπη, συναδελφικότητα, καλωσύνη και ευχαρίστηση, μου προσέφερε το ψαλτήρι του ώστε να αποδώσει η μικροτητά μου όσο το δυνατόν καλύτερα, τους υπέρουχους ύμνους των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, ενέργεια που με τιμά ιδιέταιρα και που δύσκολα γίνεται απο συναδέλφους Ιεροψάλτες.

Τον ευχαριστώ απο τα βάθη της ψυχής μου.Εκείνο όμως που θέλω ιδιέταιρα να τονίσω είναι, αυτός, καθ'αυτός ο Ιερός Ναός του χωρίου Αετόλοφος.

Ένα αριστούργημα αρχοιολογικόν, ιστόρικόν και κυρίως θρησκευτικόν, όμοιο του οποίου ελάχιστα υπάρχουν στην Πατρίδα μας και όχι μόνο.Εισέρχεσαι στον Ναόν και αμέσως καθ'υποβάλεται ολόκληρον το σώμα και η ψυχή σου απο την λιτήν ιστόρικότητα και ιερότητα.

Μετά δε απο την πολλήν επίπονην και πολυδάπανην εργασία του υπερλάμπρου Ιερέα Του πατρός Γερασήμου, των εξεραιτικών επιτρόπων του και κυρίως των πιστών του χωρίου αυτού, όσον αφορά τον επιστημονικόν καθαρισμόν της ιεράς οροφής και του Ιερού Τέμπλου, καλλιτεχνήματα αρχαία μοναδικής ομορφιάς, αυτός ο υπέρλαμπορος Ναός, πιστεύω οτι στην κυριολεξίαν δεν υπάρχει ταίρι Του εις ολόκληρον την επικράτειαν.

Φίλοι μου κάνετε τον κόπον και επισκευτήτετον και θα διαπιστώσετε δια ζώσεις την αλήθειαν των λόγων μου.

Πρέπει οποσδήποτε, με τας καταλλήλους ενεργείας των υπευθήνων, να γίνει ένα απο τα ποιό μεγάλα προσκυνήματα του τόπου μας.Συγχαρητήρια σε όλους εκεί στον Αετόλοφο.

Ιστορικά στοιχεία για τον Αετόλοφο της Αγιάς 1454-...
Ελένη Χάμου: συμμετέχω κι εγώ στην προοπτική αναγέ...
 
Αετόλοφος
21 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κ...
715 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
1427 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
881 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
765 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
884 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
1077 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.